FAQ

Ofte stilte spørsmål om solceller.

Hvordan fungerer et solcelleanlegg?

Solcellepanel består av flere solceller som settes sammen, slik at de ser ut som et panel, derav navnet solcellepanel. Likestrøm fra solcellepanelene sendes til en vekselretter som gjør den om til vekselstrøm. Vekselstrømmen er så tilgjengelig for alle elektriske apparater i huset. Overskuddsstrøm sendes til nettet og den får du betalt for.

Hva er Enova-støtte?

Enova-støtten er en tilskuddsordning for energitiltak i helårsboliger og fritidsboliger. Du får inntil 47.500 kroner i støtte når du begynner å produsere din egen elektrisitet. Installasjon av anlegget gir 7.500 i støtte, i tillegg kan du få 2.000 kroner per kW installert effekt, helt opp til 20 kW. Alt du trenger å gjøre er å registrere solcelleanlegget på enova.no. Dette kan du gjøre så snart anlegget er montert og du har mottatt faktura. Når registreringen er gjennomført vil pengene utbetales innen kort tid, normalt i løpet av en uke.

Er solceller bra for miljøet?

Ja, solceller er uten tvil et godt valg for miljøet. Som en fornybar og utslippsfri energikilde, har solenergi mindre påvirkning på miljøet enn andre metoder for kraftproduksjon. Solceller varer lenge og krever minimalt med vedlikehold. Dessuten slipper de ikke ut Co2 i atmosfæren når de produserer strøm.

Hvordan foregår monteringen?

Sammen blir vi enige om et tidspunkt som passer for deg. Våre teknikere undersøker taket ditt og fester panelene på en sikker måte. Deretter kommer en elektriker og kobler anlegget til strømnettet ditt, slik at du får i gang ditt eget kraftverk på taket. Vi informerer strømselskapet om at du har fått solceller, og slik sikrer de at du får betalt for den strømmen du ikke bruker hjemme.

Hva om man bor på en plass med få soldager?

Heldigvis for oss vestlendinger produserer solcellene strøm selv om det er overskyet. Kulde er heller ingen hindring. Faktisk fungerer solceller best i et kaldt klima. Når det gjelder vintermånedene med kortere dager, så er det ingen grunn til bekymring. De lange dagene vi har på sommeren veier opp for dette.

Hva hvis det kommer snø?

Legger det seg snø på taket, så skal du bare la den ligge. Solcellene er laget av glass, og i tillegg noe varmere enn omgivelsene, så solen vil smelte den raskt bort.

Hvor lang levetid har solcellepaneler?

Under normale forhold er levetid 30-40 år. Solcellepanelene som Solipro leverer har 25 års ytelsesgaranti. Etter 25 år skal solcellepanelene fortsatt gi 85% effekt.

Kontakt oss

Det er helt uforpliktende.
Takk for din innsending. 👍
Du vil snart hører fra oss.
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Vi benytter informasjonskapsler til å få anonym statistikk om hvilke sider som blir besøkt.